Λόγω καραντίνας τρώμε όλη μέρα (φήμες λένε)… Αποφάσισα προχθές να κάνω κάτι με ό,τι υλικά έιχα σπίτι! Αβγόφετες!!! And guess what… it was amazing, fantastiiic!
Υλικά:
- 10 Φέτες ψωμί (κατά προτίμηση όχι ψωμί του τοστ)
- 1 αβγό
- 2 κρόκοι
- 1 κούπα γάλα
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- Ηλιέλαιο (λίγο για το τηγάνι)
- Προαιρετικά: μέλι και ξηροί καρποί
Διαδικασία:
- Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Δεν θέλουμε να βράσει, ίσα ίσα να λίωσει η ζάχαρη.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με το αβγό.
- Ενώνουμε το γάλα και τη ζάχαρη με το μείγμα των αβγών.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, με λίγο ηλιέλαιο.
- Βουτάμε μέσα στο μείγμα που προηγουμένως είχαμε φτιάξει, τις φέτες του ψωμιού.
- Όταν έχει ζεσταθεί καλά το τηγάνι, “στραγγίζουμε” ελαφρά τις αβγόφετες και τις βάζουμε να ψηθούν. Γυρνάμε πλευρά όταν πάρουν χρώμα, βγάζουμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε.
- Γαρνίρουμε με μέλι και ξηρούς καρπούς ή με ό,τι θέλουμε…
Καλή μας όρεξη!
Until next time,
@maggie.sweetie