Quarantine Cooking pt.1

Λόγω καραντίνας τρώμε όλη μέρα (φήμες λένε)… Αποφάσισα προχθές να κάνω κάτι με ό,τι υλικά έιχα σπίτι! Αβγόφετες!!! And guess what… it was amazing, fantastiiic!

Υλικά:

  • 10 Φέτες ψωμί (κατά προτίμηση όχι ψωμί του τοστ)
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκοι
  • 1 κούπα γάλα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Ηλιέλαιο (λίγο για το τηγάνι)
  • Προαιρετικά: μέλι και ξηροί καρποί

Διαδικασία:

  • Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Δεν θέλουμε να βράσει, ίσα ίσα να λίωσει η ζάχαρη.
  • Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με το αβγό.
  • Ενώνουμε το γάλα και τη ζάχαρη με το μείγμα των αβγών.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, με λίγο ηλιέλαιο.
  • Βουτάμε μέσα στο μείγμα που προηγουμένως είχαμε φτιάξει, τις φέτες του ψωμιού.
  • Όταν έχει ζεσταθεί καλά το τηγάνι, “στραγγίζουμε” ελαφρά τις αβγόφετες και τις βάζουμε να ψηθούν. Γυρνάμε πλευρά όταν πάρουν χρώμα, βγάζουμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε.
  • Γαρνίρουμε με μέλι και ξηρούς καρπούς ή με ό,τι θέλουμε…

Καλή μας όρεξη!

Until next time,

@maggie.sweetie

Leave a comment