Katy Perry – Bon Appétit : Review

(Dat promo tho 👌😝)

Για το νέο της single (το 2ο single από το 4ο ακόμη ακυκλοφόρητο άλμπουμ της), η Katy Perry απομακρύνεται από την “woke pop” (purposeful pop όπως λέει και η ίδια) του Chained To The Rhythm και στρέφεται για ακόμη μια φορά σε χορευτικό κομμάτι με στίχους που αρχικά μπορεί να φαίνονται αθώοι, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι.Katy-Perry-Migos-Bon-Appetit

Όχι, το τραγούδι δεν μιλάει για φαγητό, αλλά είναι γεμάτο σεξουαλικά υπονοούμενα που μόλις τα συνειδητοποιήσεις σε κάνουν να κοκκινήσεις, με παρόμοιο τρόπο όπως το Birthday (ναι, ούτε το Birthday είναι ένα αθώο τραγούδι γενεθλίων), το Peacock και το Dressin’ Up. Αν προσέξεις λίγο παραπάνω τους στίχους, θα καταλάβεις τι εννοώ:

Αν και το γενικό concept του τραγουδιού δεν ακούγεται και πολύ πρωτότυπο για την Καιτούλα, ο ήχος του τραγουδιού αποτελεί αρκετά μεγάλο ρίσκο για αυτήν. Είναι σαφές πως έχει απομακρυνθεί πολύ από την bubblegum pop του Teenage Dream και ακόμα και τον ήχο του πιο σκοτεινού Prism, δημιουργώντας ένα dance/trap/pop τραγούδι αρκετά διαφορετικό από τα generic σκουπίδια που παίζουν στο ραδιόφωνο (βλέπε Chainsmokers #sorrynotsorry 💅).

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα sexual innuendos (δεν θέλει και πολύ κλικ-κλικ για να τα καταλάβεις 😝). Αντιθέτως θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στην ιδιαίτερη δομή του τραγουδιού. Το τραγούδι αρχίζει με το ρεφρέν και στη συνέχεια ακολουθεί 2 φορές τη δομή verse-prechorus-chorus, φτάνοντας στο “αποκορύφωμα” του instrumental του τραγουδιού στην επανάληψη του 3ου ρεφρέν (!). Αυτό καθιστά το τραγούδι αρκετά ασυνήθιστο για το ραδιόφωνο, και μπορεί πολλοί μέχρι το 3ο ρεφρέν να χάσουν το ενδιαφέρον τους και να αλλάξουν σταθμό. Ωστόσο, όπως και το Perfect Illusion της Lady Gaga, είναι ένα από αυτά τα τραγούδια που την πρώτη φορά σκέφτεσαι “χμμμ ok…” και την 3η-4η φορά που το ακούς σου έχει κολλήσει και χτυπιέσαι μόνος σου στο δωμάτιό σου.

Το τραγούδι περιέχει και 4 verses από το hip hop γκρουπ Migos, που δίνουν έναν άλλον “αέρα” στο τραγούδι και δεν φαίνονται σαν άκυρη προσθήκη στο τραγούδι, ωστόσο δεν θα τα χαρακτήριζα και απόλυτα απαραίτητα. Αλλά είναι αρκετά καλά (αν εξαιρέσεις το autotune στα 2 verses).

Επομένως, η ερώτηση εδώ είναι: bop or flop? 🤔😱

Και η απάντηση είναι: σίγουρα bop 💃🔥💯. Μπράβο της που αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό, και ελπίζω αυτό το εξαιρετικό χορευτικό κομμάτι να ακουστεί λίγο παραπάνω στο ραδιόφωνο. Φτάνει πχια με το Shape Of You, το σιχάθηκα (#sorrynotsorry #bye 💁👋).

Fun fact: η Katy κάνει αναφορά στο τραγούδι για την “world’s best cherry pie”, που παραπέμπει στο I Kissed A Girl 🍒 (“the taste of her cherry chopstick”).

Άκουσε λοιπόν και εσύ παρακάτω το Bon Appétit ολόκληρο και γράψε μας τη γνώμη σου 😉

Til next time,

Καλή σου όρεξη 😉😜😋

@chillyjim out

Leave a comment